Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaAraba Haberleri2023 MTV Ek Ödeme Kararı: Herkes Ödeyecek

2023 MTV Ek Ödeme Kararı: Herkes Ödeyecek

Son dönemlerde ekonomi adına peş peşe kararlar alınıyor. MTV ek ödeme kararının duyurulmasından sonra milyonlarca sürücü bu kararın detaylarını araştırmaya başladı. Ancak aktarılan son habere göre MTV ek ödeme kararının bütün sürücüleri kapsadığı ifade edildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi için geçtiğimiz hafta önemli bir karar alındı. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin bu yıl 2 defa ödeneceği açıklandı. Kararın sadece tek seferlik geçerli olacağı ifade edilirken, detaylar da belli oldu. İşte MTV ek ödeme kararının detayları!

2 DEFA ALINACAK

Bu yıla özel olarak alınan son karara göre Motorlu Taşıtlar Vergisi tek seferliğe mahsus olmak üzere bu yıl 2 defa ödenecek. Sadece sıfır değil, ikinci el araçlardan da 2 defa alınacak. Araçlar sahipleri MTV ödemelerini 31 Temmuz tarihine kadar tamamlayabilecek. Peki, MTV ödemesi nasıl yapılır?

PARA
MTV ek ödeme miktarı sürücüler tarafından araştırılıyor.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2023 yılına mahsus olmak üzere ek ödeme getirildiği açıklandı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraşlı merkezde meydana gelen depremde 11 ilimizde büyük yıkım meydana geldi. Bu yıkım karşılanması ve deprem yararlarının sarılması için gerekli finansal kaynakların karşılanması için MTV’ye ek ödeme getirildiği açıklanmıştı. Bunun üzerine MTV ödeme tarihleri ve MTV ödemesinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Peki, MTV ek vergi ne zamana kadar ödenecek? MTV ödeme tarihleri ne zaman? Kaç TL ödenmesi gerekecek? İşte merak edilen detaylar..

MTV ödemelerini çeşitli kanallar aracılığı ile yapabilirsiniz. Ödemeler için genel olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın adresi üzerinden yapıldığı bilinmektedir. Kredi kartı ile mobil uygulamalar üzerinden de ödemelerini tamamlayabilirsiniz.

İsteyen sürücüler ise anlaşmalı olan bankaların internet bankacılığını kullanarak MTV borçlarını ödeyebiliyor.

Son olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini kabul eden ve size en yakın olan vergi daireleri üzerinden de ödemelerini yapabilirsiniz.

Eğer geçmişe dönük MTV borcunuz varsa bunun için Gelir İdaresi Başkanlığı2nın web sitesi üzerinden ilk olarak sorgulama yapabilir, daha sonra ise kredi kartı aracılığı ile ödemelerinizi tamamlayabilirsiniz.

MTV KAÇ TL OLDU?

MTV Ek ödeme kararının açıklanmasından sonra MTV’nin kaç TL olduğu da merak ediliyor. Aktarılan son habere göre 2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 5’e çıkarıldı. Finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinin kurumlar vergisi oranı ise yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltildi.

Araçların türüne göre ödemesi gereken miktarların aralığına ise yazının devamından ulaşabilirsiniz.

Screenshot 2 9
MTV ek ödeme tarihleri belli oldu!

MTV EK VERGİ NE ZAMANA KADAR ÖDENECEK?

Asrın felaketi karşısında finansal ihtiyaçların karşılanması için MTV’ye ek ödeme getirildiği duyurulmuştu. Taksitler iki eşit taksit olarak ödenecek. 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan bütün taşıtlar ek MTV kapsamına alınacağı ifade edildi.

MTV Ek Ödeme kararı ile birlikte ödemelerin iki eşit taksitte tahakkuk edileceği ifade edildi. İlk taksit, yayımlanan ayı izleyen ayın sonuna kadar ödeneceği ifade edildi. Örnek vermek gerekirse, teklifin temmuz ayı içinde kanunlaşması halinde ek MTV’nin ilk taksiti Ağustos ayının sonuna kadar ödenmesi gerekecek. MTV Ek Ödeme ikinci taksiti kasım ayının sonuna kadar ödenecek.

HANGİ ARAÇ NE KADAR ÖDEYECEK?

Araçların ödeyeceği MTV miktarı değişkenlik gösterecek. Buna göre 1.300 silindir hacminin altında olan araçların yıllık ödemesi 1.479 TL ile 2 bin 545 TL arasında değişiyor.

1301 – 1600 motor araçlar ise 1.846 TL ile 1.384 TL arasında ödeme yapması gerekecek.

1301 – 1600 cc araçların ise yaşına göre 2 bin 33 TL ile 4 bin 434 TL arasında ödeme yapacağı açıklandı.

1601 – 1800 cc araçların ise yaşına göre ortalama 2 bin 806 TL ile 3 bin 917 TL arasında ödeme yapacağı belirtildi.

1801 – 2000 cc arasında araçların ise 3 bin 484 TL ile 4 bin 752 TL arasında ödeme yapması gerekecek.

2001 – 2500 cc arasında olan araçların 8 bin 483 TL ile 6 bin 718 TL arasında ödeme yapacak.

4001 cc ve yukarısında olan araçlar ise 45 bin 362 TL ile 50 bin 576 TL arasında ödeme yapacak.

Ödemelerinizin miktarı için GİB üzerinden sorgulama yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

BENZER İÇERİKLER

ÇOK OKUNANLAR