Pazartesi, Eylül 9, 2024
Ana SayfaAraba BilgiAraba Koltuğundaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Araba Koltuğundaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Araba Koltuğundaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Araba koltuğundaki lekeler nasıl çıkar? Önlem alınsa bile yoğun olarak kullanılan araçlarda koltuklar zamanla kirlenecektir. Koltuk üzerindeki kirler temizlenmezse zamanla koltuk altına yayılarak koltuk altlarında çirkin bir görüntü oluşmasına neden olur. Bu gönderide; “Oto koltuğundan leke nasıl çıkar? Oto koltuğu nasıl temizlenir?, Oto koltuğundan su lekesi nasıl çıkar?, Araba koltuğundan yağ lekesi nasıl çıkar?, Araba koltuğu nasıl temizlenir?, Araba koltuğundan yağ lekesi nasıl çıkar?” gibi en sık sorulan soruları yanıtlamaya çalışacağız.

Araba Koltuk Lekesi Nasıl Temizlenir?

Araba koltuk lekesi nasıl temizlenir? Arabanız varsa ve her gün kullanıyorsanız oturduğunuz koltukların kirlenmesi normaldir. Elbette kirli olan her şey temizlenmelidir. Aracınız kirliyse cüzi bir ücret karşılığında kolayca oto yıkamaya götürebilirsiniz. Maalesef oto yıkamacılar koltuklardaki lekeleri temizlemeye özen göstermiyor. Bu amaçla, derin temizleyiciler olarak bilinen araba kuaförleri ile daha yüksek ücretler ödeyerek süreci dış kaynaklara yaptırabilirsiniz.

Ev temizliği için de kullanılan birçok temizlik malzemesi vardır. Aslında bu malzemeler koltukların ve araçların tavan ve direklerindeki sigara lekelerini de çıkarabilmektedir.

araba koltuğundaki lekeler nasıl çıkar
araba koltuğundaki lekeler nasıl çıkar

Araba Koltuğundaki Su Lekesi Nasıl Çıkar?

Araba koltuğundaki su lekesi nasıl çıkar? Arabalarda su lekeleri belirerek kumaşları lekeliyor ve bölgeyi ıslatıyor. Kumaş kurudukça topladığı kirler leke oluşumuna neden olur. Bu lekelere araba su lekeleri denir. Bu lekeleri en etkili şekilde çıkarmak için kumaşı tekrar ıslatın.

Bu araba su lekeleri nasıl çıkar? diye merak ediyorsanız okumaya devam ediniz. Bu lekelerden kurtulmanın en pratik yolu ise yüzeyi tekrar ıslatıp saç kurutma makinesi ile hızlıca kurutmak. Ancak bu yöntem işinize yaramadıysa üzülmeyin, önerilerimiz bunlarla sınırlı değil. İzopropil alkol ile bu lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Alkolü temiz bir mikrofiber bezle koltukları temizleyebilirsiniz. Kuruyunca izlerin gittiğini göreceksiniz. Bununla birlikte, bu yöntem yetersiz kalırsa, küçük bir kapta basit bir ılık su ve sıvı sabun çözeltisi yeterli olacaktır. Solüsyon bir süngerle uygulanmalı ve ardından durulama için su hazırlanmalıdır. Bulaşık suyunuza iki yemek kaşığı beyaz sirke eklemek sabunlu dokuyu yok edecektir. Diğer parçalar için de faydalı olacaktır.

Araç Koltuk Lekeleri Nasıl Çıkar?

Araç koltuk lekeleri nasıl çıkar? Oto koltukları, araçta en kolay ve en kirli alanlardan biridir. Koltuk kılıfı içimi zor bir kumaştan yapılmış olsa da sürekli oturmaktan ve dökülmelerden zamanla kirlenir. Koltuğu temizlemek için bir araba temizlik şirketinden yardım alabilir veya koltuğu evde hazırladığınız malzemelerle temizleme seçeneği vardır.

Araba koltuğunuz kumaşla kaplanmışsa, temizlemek deri koltuklu bir arabaya göre daha zordur. Kumaş bir kanepeyi temizlerken, örtünün altındaki süngerin ıslanmamasına dikkat edin. Aksi takdirde süngerlerde küflenme ve hasar meydana gelebilir.

Ayrıca, kumaş kaplı bir oto koltuğunu temizlerken, koltuğu güçlü bir basınçla ovmamaya dikkat edin, aksi takdirde koltuktan çıkan toz ve kir süngerin içine girer.

Araç Koltuk Lekesi Neyle Çıkar?

Araç koltuk lekesi neyle çıkar? Araba temizleme için veya araba koltuk leke temizleme işlemi için merak edilen bir soru olmaktadır. Araç koltuk lekesi çıkarma aşağıdaki gibi yapılabilir;

  • Oto koltuğu döşemesini temizlemek için 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı bikarbonat ve 1 bardak sirke ile birkaç damla hoş ve eterik bir parfüm karışımı hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımı bir spreye boşaltıp leke olan yerlere uygulayınız. Ardından koltukları temizlemek için kullandığınız sıvıyı güçlü emiş gücüne sahip bir elektrik süpürgesi ile çekebilirsiniz.
  • Kumaş kaplı koltukları temizledikten sonra yüzeyi iyice kurulayınız. Güneşli ve ılık havalarda yapılan temizlik, kuruma sürecini hızlandırır.
BENZER İÇERİKLER

ÇOK OKUNANLAR